SERENA WUYTACK

 

 

Serena Wuytack (°1984) leerde de beeldhouwtechnieken van haar vader, kunstenaar Frans Wuytack, en stelde meermaals met hem tentoon. Al op haar 16de voltooide ze haar eerste klassieke portret van de Griekse dichteres Sappho. Daarna ontwikkelde ze een geheel eigen stijl met haar bronzen sculpturen. Hiermee won ze in 2003 de gouden medaille op het internationaal festival in Basse-Normandie, in 2004 de gouden medaille bij de nationale wedstrijd van Spectraal en in 2005 de gouden medaille op de internationale wedstrijd van de Académie Européenne des Arts.

In 2008 voltooide ze haar eerste juwelencollectie in brons, zilver en goud. Ontdek haar juwelen op www.serenawuytackart.com.

 

Serena studeerde af als hedendaagse danseres en choreografe aan het Hoger Instituut voor Dans in Antwerpen. Ze volgde ondermeer masterclasses bij Akram Kahn en Constanza Macras. Ze danste in verschillende dans- en theatercompagnies in Venezuela.

 

In België creëerde ze verschillende hedendaagse dans(theater)voorstellingen, waaronder Urban Nomads.

In deze voorstelling deed ze haar hedendaagse danstaal versmelten met flamenco. Urban Nomads werd in oktober 2011 ‘The Director’s choice’ op het International Festival of Arts, Canterbury, UK.

 

Als beeldend kunstenaar maakt ze vaak cross-overs met dans. Zo creëerde ze ‘Ser perdue’, een dansvoorstelling waarin de danseressen uit een wassen afgietsel van zichzelf braken.